Bron: Pixabay

5 tips om geen slons te worden (als moeder)

Ik kom ze regelmatig tegen: moeders die zichzelf volkomen verwaarlozen en dat ook prima vinden. Dat eerste kan gebeuren, ik heb die periodes ook, maar dat tweede begrijp ik niet. Ik ben juist een stuk ijdeler en strenger voor mezelf geworden sinds ik een dochter heb.

Helemaal als meisjesmoeder ben je toch een rolmodel. Ik denk persoonlijk dat het mijn meisje helpt als ze een zelfverzekerde, succesvolle en zichzelf goed verzorgde moeder als voorbeeld heeft. En dus vind ik die punten nu véél belangrijker dan vroeger.

En natuurlijk, ik zet ’s morgens ook wel eens met rommelig haar en slaap in m’n ogen de container bij de weg en ik heb m’n baaldagen. En dat is niet erg, want zo is het leven en ook dat moet mijn dochter weten. Maar als ik even de kans heb, probeer ik toch om er vooral niet bij te lopen als een slons. Gewoon, omdat ik mezelf belangrijk vind. En ik hoop dat mijn meisje zichzelf later ook belangrijk vindt.

Om dit te realiseren heb ik een aantal vrij eenvoudige tips tegen het het verslonzen van jezelf.

1. Doe je make-up in de woonkamer

Dit is een tip die vooral belangrijk is met kleine kinderen. Dan kun je namelijk altijd met een schuin oog de kleintjes in de gaten houden. En voor de dagelijkse make-up is niet zo heel veel nodig. Ik vind meestal een dagcreme + wat poeder (alleen in de winter) en een wenkbrauwpotloodje genoeg. Alleen bij afspraken doe ik er nog wat oogschaduw, mascara en eventueel een lipglossje bij. Ben je ook zo klaar mee. Maar vergeet niet om bij speciale gelegenheden en feestdagen weer even helemaal los te gaan met kleding en make-up, lekker glamorous en sexy! Daar knap je ook van op 😉

2. Style je haar

Veel moeders knippen hun haar af omdat dat minder tijd zou kosten. Volgens mij kost een kort kapsel veel meer werk. Als je het echt mooi wilt hebben, dan moet je per se aan het stylen. Terwijl je bij lang haar soms kan voldoen met een paardestaart. Op Pinterest heb ik wat tips verzameld om in korte tijd je haar toch mooi te stylen en nét wat extra aandacht te geven. Wat ik altijd makkelijk vindt is het maken van een staart op mijn hoofd en daar even de krultang in de hangen (zie ook op het board), dan heb ik mooie krullen (en het kost 40 tellen).

3. Koop je kleren online

Naar een kledingwinkel met een kind(erwagen), dat wil natuurlijk niemand. Dus waarom koop je niet online? Zo kun je er toch nog mooi bij blijven lopen. Dan gebeurt het je ook niet dat je met een vééls te strakke broek het pashokje uitkomt. Enne… stuur je eerst drie bestellingen terug voordat je er aan wilt geloven dat je toch écht een maatje groter bent geworden? Dat is héél normaal! 😉

4. Geef je kids een performance

Mijn dochter vindt het fantastisch als ik Tina Turner ben. Of een andere ADHD popster. Het is goed voor je moeder-kindband & de sfeer in huis, goed voor je conditie (pff… wat word je er moe van) en het werkt heel erg anti-slons!

5. Heb seks en vind het leuk!

Ik zeg dat laatste er maar even bij, omdat er genoeg moeders zijn die het ‘een moetje’ vinden. Vind je dat ook? Doe er wat aan! Denk eens na wat je wensen nou precies zijn, praat er samen over. Koop (online) mooie lingerie, attributen of een ‘pretpakket’ waarbij je niet weet wat er in zit. Probeer iets nieuws. Ga naar een Kamasutra-beurs. Je krijgt er energie, zelfvertrouwen én een betere relatie voor terug. Oh en als je genoeg je best doet kun je ook weer in je oude broekmaat 😉

Succes!

Wat doe jij om te ‘ontslonzen’?

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)