Bron: pixabay

Elke dag een avontuur

Toen wij afgelopen zomer een paar dagen in Zeeland waren geweest, besloten we er wat ‘sensatie’ van te maken. Voor ons geen saaie zonvakanties, nee, wij willen avonturen beleven. En dat hielden we na de vakantie zoveel mogelijk vol.

In de volwassen zelfhulpboeken versie zou je kunnen zeggen dat we elke dag iets nieuws aangingen of uit onze comfort zone stapten. Maar de kinderversie, ‘avonturen beleven’, spreekt me toch meer aan.

Sommige van die avonturen waren spannender dan anderen. Zo zochten we ‘spannende’ routes uit, leerden we nieuwe planten kennen in de hortus, maakte we mooie uitstapjes met de auto, gingen we kwallen redden, oefenden we circustrucs, gingen we met een voetpont, kanoën en lazen we spannende boeken. We werden achterna gezeten door een dolle koe en we zochten spannende dingen in de supermarkt. Het was in ieder geval allemaal iets nieuws of iets uitdagends.

En als je avonturen zoekt, dan vind je ze al snel. Ze hoeven niet allemaal zo groot te zijn, maar ze maken je wereld wel groter. Ze maken het spannender, nieuwer en uitdagender. Eigenlijk iets waar we nu – nu onze vakantie erop zit – niet mee moeten stoppen. Ik ga proberen om (bijna) elke dag, hoe weinig tijd ook, toch iets te bedenken wat anders is of nieuw. Al is het maar een nieuw toetje na het eten of een wandeling in een nieuw stukje bos. Een gesprek aanknopen die ik anders niet had. Of iets anders uit m’n comfort zone.

Zoals kinderen allang weten: avonturen zijn leuk!

Heb jij nog veel avonturen beleefd deze zomer?

➤ Lees ook: Van het bos word je écht een ander mens

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)