Bron: pixabay / wokandapix

Het doel of het moeten van doelen

Er is weer een nieuwe maand aangebroken en dus ‘moest’ ik voor mezelf weer nieuwe doelen stellen. Dat is op zich geen probleem, want ik heb altijd wel een paar doelen waar ik aan werk, alleen het schrijven van een artikel erover elke maand begint me een beetje tegen te staan.

Ook omdat de maand een beetje een vreemde afsluiting is. Waarom moet iets na een maand stoppen? Sommige doelen heb ik nog steeds. Zoals niet teveel schermtijd. Maar moet ik het doel er dan elke maand op zetten? En waarom zou je wachten tot de maand begint voordat je aan nieuwe doelen begint? Het maakt het maken van doelen nodeloos ingewikkeld.

Het moeten

Daarnaast zijn er ook doelen die me tegen gaan staan vanwege het ‘moeten’. Zo ‘moest‘ ik van mezelf in de afgelopen maand wat actiever gaan bloggen, omdat ik dat ik juli helemaal had laten liggen. Maar ik had nu juist met mezelf afgesproken dat bloggen nooit een ‘moeten’ zou worden. Dus heb ik het nog steeds links laten liggen waardoor ik nu – nu ik weer meer tijd heb ’s avonds – weer zín heb om te gaan bloggen.

Mijn doel is dus niet gehaald, maar ik heb gedaan wat ik leuk vond. Dus tja.

In principe zou ik in plaats van een lijst van ‘doelen’ een lijst van ‘zin in’ kunnen maken om het moeten eruit te halen. Maar als ik het elke maand ‘moet’ delen op de blog, is hij er toch weer: dat ‘moeten’.

Dus geen verplichtingen meer in een doelenlijst en al helemaal niet eens per maand. Wel zal ik zo nu en dan een challenge gaan doen. Soms van een maand. En die begin ik dan gewoon ergens halverwege de maand. Of op de 24e.

Gewoon, omdat het kan.

Lees ook: Mijn plannen voor 2018
Bekijk alle maandelijkse doelen

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)