Mindful: Bloeiende bloemen

Omdat wij een huurhuis hebben, zijn we altijd wat extra kritisch over wát we allemaal doen aan het huis en de tuin, want als we gaan verhuizen (en we blijven hier niet eeuwig) kunnen we het niet meenemen en het is zonde om teveel te investeren in een tuin die niet van jezelf is.

Toch hebben we vorig jaar een vijver en een vuurplaats aangelegd en ook dit voorjaar hebben we weer wat nieuws gekocht. Een mooie druif, een blauwe regen, een klimop om de achterkant van ons huis in te verstoppen. Het zijn allemaal planten die het niet altijd meteen doen, dus een beetje een investering in de toekomst en als we binnen een jaar een ander huis tegenkomen, dan is het zonde van de moeite. Toch?

Nee!!

Ik realiseer me steeds beter dat het niet alleen een investering is voor over twee jaar – als de muur vol staat met druif, blauwe regen en ons huis is ingesloten door de klimop. Ik geniet er elke dag van. Het feit dat de druif iets hoger wordt, dat er weer ergens een bloemetje uitkomt. Als ik ergens mindful van word, dan is het wel de tuin. Als ik wacht tot het theewater opwarmt. Als ik even de ramen open zet. Als ik koffie drink op het tuinbankje of gewoon een beetje rondloop. De buurvrouw stuurde zelfs een berichtje dat ze vanaf haar bovenverdieping geniet van de mooie kleuren in onze tuin (dus we geven het geluk ook nog door ;-))

En daarnaast is het ook gewoon een mooie herinnering, zelfs als je gaat verhuizen. Zo denken wij nog steeds met weemoed terug aan al die prachtige planten in ons vorige huis, die we niet hebben meegenomen. We beleven er in die zin nog steeds plezier aan. Ook al zijn de plantjes vermoedelijk allang vervangen door grind of tegels door de grijze, nieuwe huurders.

Nee, élke investering in die bloemende bloeien is het waard…

Ben jij ook zo blij met je tuin?

➤ Lees ook: Van het bos word je écht een ander mens
TAGS:

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)