Elke dag 20 minuten wandelen #20minuteswalk

Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet: dagelijks voldoende bewegen. Helemaal als je – zoals ik – een ‘zittende’ baan hebt. Het punt is dat ik van mijzelf MOET bewegen, omdat niet bewegen gewoon niet gezond is en niet bij mij past.

Dus begon ik met hardlopen. Maar dat verwatert letterlijk bij teveel regen of figuurlijk bij teveel zon. En als je één training mist, is het al demotiverend. Bij een sportvereniging zit je meteen weer aan de wekelijkse verplichting vast en daar hou ik niet van. Dus hoe kom ik aan mijn beweging?

#20minuteswalk

Toen ging ik ter ontspanning nadat ik dochterlief op bed had gebracht een stukje wandelen. Gewoon, een rondje. Zonder druk, zonder doelstellingen, gewoon even uit het huis, tijd voor mezelf en genieten van de mensen, geiten en paarden die ik op mijn weg tegenkwam. Het werd een ommetje van twintig minuten: de 20minuteswalk. Dat is net genoeg om het gevoel te krijgen dat je iets gedaan hebt en je houdt genoeg tijd over om andere dingen te doen, waardoor je er (bijna) elke dag tijd voor kan vinden.

Endomondo

Als je het leuk vindt om bij te houden hoelang je precies hebt gelopen, hoeveel kilometer per uur je liep en hoeveel calorieën je daarbij hebt verbrandt, kun je gebruik maken van Endomondo, een app waarbij je 20minuteswalk aan de hand van gps wordt geregistreerd. Aanmelden is gratis. En je kunt je totale kilometers meten, dus eventueel kun je ook een dag extra lopen om je ‘wekelijkse’ kilometers te halen.

Inmiddels gaat Anna naar school en wandel ik vooral ’s morgens, als ik haar naar school heb gebracht net voor ik ga werken. Met wat inspirerende podcasts of luisterboeken.

Ik probeert tenminste vier keer per week de 20minuteswalk te doen, om mezelf ook geen extra druk op te leggen. En als ik een keer geen zin heb om te lopen, dan ga ik gewoon twintig minuten fietsen. Oh ja, had ik al gezegd dat je het óók gewoon kunt doen als het regent? Met een paraplu. Alleen hagel+wind is een goed excuus 😉

Loop je mee met de #20minuteswalk?

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)